Цвіль - це форма грибка, яка може розповсюджуватися на різних поверхнях. Вона може бути шкідливою для здоров'я людини, а також може призводити до неприємного специфічного запаху і бруду. Часто цвіль збирається під манжетою люка або на гумових ущільнювачах пральної машини, і її треба вимивати.

Детальніше про те, як вимити гумовий ущільнювач пральної машини від плісняви, читайте в нашому матеріалі.

Один зі способів знищення цвілі на гумових ущільнювачах пральної машини - використання перекису водню. Ви можете підготувати розчин, складаючи одну частину 6% перекису водню та одну частину води. Якщо у вас є перекис водню 3%, ви можете використовувати його без розведення з водою. Якщо проблема вже дуже серйозна, ви можете додати оцет до перекису водню.

Нанесіть розчин або просто 3% перекис водню на гумовий ущільнювач і залиште протягом 10-15 хвилин. Потім твердо протріть залишки цвілі жорсткою щіткою. Промийте гуму і витріть її насухо. Щоб закріпити результат і надати гумі більш легкого ковзання, можна також протерти гуму ефірною олією.

Ще один спосіб очищення пральної машини від цвілі - використання лимонної кислоти. Почніть з підготовки робочої поверхні, витерши гуму вологою серветкою або губкою, зануреною у слабкий мильний розчин. Потім протріть гумку, використовуючи губку, змочену миючим засобом на основі хлору або іншим засобом для чищення. Зверніть особливу увагу на важкодоступні місця, оскільки цвіль може повернутися, якщо її не видалити повністю.

Після цього зачиніть дверцята пральної машини та залиште її на 2 години або більше. Залийте половину склянки лимонної кислоти всередину машини, поставте максимальну температуру прання і ввімкніть режим "Полоскання". Можна повторити цей процес двічі для більшого ефекту.

Ще один спосіб видалення цвілі - використання харчової соди. Розведіть чайну ложку соди в склянці з кімнатною температурою води й нанесіть цей розчин на цвіль на гумці пральної машини. Залиште цей розчин протягом пів години, а потім запустіть "порожній" цикл прання протягом пів години. Для посилення ефекту можна додати столову ложку прального порошку.

Для того, щоб цвіль не з'являлася знову, варто дотримуватися кількох порад. Після прання протирайте барабан, ущільнювач та всі гумові деталі пральної машини. Також рекомендується тримати дверцята машини відкритими після прання, щоб барабан провітрювався. Не залишайте вологу білизну у машині - виймайте її відразу. Не зловживайте кондиціонером і використовуйте режим додаткового ополіскування при використанні кондиціонера. Раз на місяць проводьте "порожнє" прання в режимі кип'ятіння, а раз на півроку очищайте машину лимонною кислотою або оцтовим розчином.

Виконуючи ці поради, ви зможете ефективно боротися з цвіллю в пральній машині та запобігати її повторному з'явленню. Пам'ятайте про регулярне очищення і догляд за пральною машиною, щоб забезпечити її оптимальну роботу та тривалу експлуатацію.

Раніше "Стіна" інформувала, скільки прального порошку потрібно використовувати під час прання.

Нагадуємо, що можна і потрібно мити і прати в посудомийній машині.