У суботній вечір дорослі люди зазвичай приймають рішення стосовно розпиття алкогольних напоїв - пива, вина чи чогось більш міцного. Але чи можна споживати алкогольні напої перед сном?

Детальніше про те, чому алкогольні напої небезпечно вживати перед сном, читайте у нашому матеріалі.

Вживання алкогольних напоїв перед сном є дуже небезпечним для здоров'я людини. Фахівці настійно не рекомендують пити алкоголь пізно ввечері, оскільки наслідки можуть бути непоправними.

Багато людей вживають алкогольні напої пізно ввечері або перед сном і навіть іноді використовують їх як розслаблюючий чи снодійний засіб. Проте експерти стверджують, що вплив алкоголю на організм заважає людині відновити енергію під час сну. Ба більше, деякі люди після випитого алкоголю можуть прокинутися серед ночі й заснути після цього може бути дуже проблематично.

Виявилося, що під впливом алкоголю мозок не може повністю розслабитись, і це часто призводить до важкого пробудження. Крім того, є ще одна причина, чому алкоголь заважає здоровому сну - це дегідратація. Один келих вина перед сном призводить до втрати 800 мл рідини за ніч. Кава в поєднанні з алкоголем перед сном цей ефект може ще більше посилити, будьте обережні.

Щоб відновити рівновагу рідини, можна споживати на ніч підсолоджену воду, яка компенсує втрати натрію. Також корисними будуть фрукти з великою кількістю калію, наприклад, один соковитий ківі.

Раніше "Стіна" інформувала, який алкогольний напій вважається найменш шкідливим.

Нагадуємо, який алкогольний напій покращує чоловічу потенцію.