Кожна українська господиня знає, що приготування бульйону є досить простим завданням. Однак, для того, щоб здивувати вашу родину дійсно смачним, ароматним і прозорим супом, варто враховувати деякі секрети приготування цієї чудової страви.

Детальніше про те, як правильно зварити прозорий бульйон з курятини, читайте в нашому матеріалі.

Відповідно до рад кулінарів, перше правило полягає в тому, що всі інгредієнти для бульйону необхідно класти в холодну воду, а не в киплячу. Це дозволяє всім поживним речовинам перейти у воду, забезпечуючи не лише смачність, але і поживність вашої страви.

Крім того, під час приготування важливо не переборщити зі спеціями, щоб вони не витіснили основний смак. Якщо бульйон готується на основі риби, то слід застосовувати лише мінімальну кількість прянощів, у той час, як до м'ясного бульйону можна додати більше трав.

Однак, треба пам'ятати, що сухі трави краще додавати в каструлю на початку приготування, а свіжі трави - наприкінці (близько за 15 хвилин до закінчення готування).

Останнє важливе правило, яке часто забувають, полягає в тому, що готовий бульйон необхідно процідити.

Якщо страва недостатньо прозора, каструлю з супом можна поставити на вогонь знову, коли вона охолоне до 60 градусів.

Потім в суп потрібно додати білок і довести до кипіння.

Стрічкоподібну масу варять приблизно 4-5 хвилин, коли білок збере усі зайві речовини. Після цього першу страву необхідно знову процідити.

Таким чином, у вас має вийти повністю прозорий бульйон, який стане гарною основою для будь-якої першої страви, зокрема, для курячого супу.

Раніше "Стіна" інформувала, названі суперфуди, які обов'язково потрібно додати до свого раціону.

Нагадуємо, як врятувати суп, що скиснув за ніч.